?>

Equidrome Venlo

EQUIDROME         VENLO                                                 architect ir.Geert Mevissen

Winkel met alles voor ruiter en paard                            in opdracht van Leurs B.V.

gereed 2008

Het Equidrome is gelegen naast het ook door ons ontworpen Tuincentrum Leurs . Tegenover het tuincentrum in aluminium en glas is een houten complex verrezen. Behalve de begane grondvloer en het dak is alles van hout gemaakt. De complete constructie, de vloeren, de wanden zijn van gelamineerd vuren. Houten buiten betimmeringen van Siberisch lariks, kozijnen en deuren van Oregon pine.

Het complex heeft vier segmenten.  Aan het plein en aan de straat ligt de overdekte entree van de winkel met daarboven kantoren, daarna de winkelhal die met doorgaande luifel aansluit op het hoge gesloten deel. In dit segment is er een magazijn op de verdieping en op de begane grond technische ruimtes en serviceruimtes. Bovendien ligt hier het restaurant als schakel tussen winkel en manege. De manege heeft eigen toegangen en mogelijkheden voor allerlei activiteiten met paarden.

De entree van het Equidrome, uitnodigend door haar transparantie en door de beschutte overgangen van buiten naar binnen. De entree is een warme en sfeervolle ontvangstruimte die baadt in het daglicht. In de hal links de verbinding naar de winkelhal.

De kantoren op de verdieping liggen ook aan de hoge ontvangstruimte, en hebben van daaruit zicht op de inkomende gasten in de hal, op het grote parkeerterrein, en op de straat.

De inkom vanuit de ontvangstruimte naar de winkelhal met de kenmerkende houten draagconstructie, in de verte het raam naar de manege.

Achter de kleedhokjes loopt de etalage door aan het plein met het tuincentrum.

Het restaurant, met daarboven het magazijn, zijn ondergebracht in de dwarscontructie tussen de winkelhal  en de manege.

Het restaurant met panorama venster op de manege.